Social

Carduri gratuite pentru cititori

post-img
imagine simbol

Elevii din Chișinău pot obține gratuit carduri care le oferă posibilitatea să împrumute cărți la orice filială a Bibliotecii municipale „B.P. Hașdeu”. Doritorii se pot adresa la oficiile deschise la locul de trai sau din apropierea liceului unde învață. La rândul lor, angajații bibliotecii vor vizita în perioada următoare instituțiile școlare, în cadrul unei campanii de informare, transmite IPN.

ZFR

Directorul general al Bibliotecii „B.P. Hasdeu”, Mariana Harjevschi, a precizat că deținătorii cardurilor se bucură de un șir de oportunități: accces și căutări în catalogul electronic, cărți în format electronic, cardul fiind o portiță spre resursele bibliotecii aplicate în mediul online. Cardul poate fi obținut în orice perioadă a anului, a menționat șefa bibliotecii.

„Credem că cei aproape 10 mii de copii înscriși în clasa întâi sau cei peste 100 de mii de elevi din Chișinău vor fi parte a ofertei lansate de Biblioteca municipală. Dorim să atragem cititori noi și să-i fidelizăm pe cei vechiˮ, a declarat  Mariana Harjevschi.

Viceprimarul Chișinăului, Angela Cutasevici, și-a exprimat convingerea că biblioteca va reuși să atragă mulți vizitatori și cititori, care vor descoperi o gamă variată de servicii. În ultimii ani, biblioteca „B.P. Hasdeu” a extins semnificativ oferta de servicii, inclusiv prin implicarea copiilor în diverse activități interactiv-educative.


Pe parcursul campaniei, fiecare filială va organiza ateliere și demonstrații privind utilizarea resurselor digitale ale bibliotecii: baze de date, e-books, platforme onlinde de studii. De asemenea, vor avea loc întruniri cu personalități, ambasadori ai campaniei, care vor discuta despre rolul și importanța digitalizării. Vor fi organizate tombole cu premii pentru utilizatori și un concurs pentru cel mai creativ decor cu participarea bibliotecarilor.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter