Politic

Stoianoglo și Vlah, candidați la prezidențiale. "Fără ajutor extern, aceste două personalități nu au nicio șansă", opinie

post-img
Punctul pe AZi

Fără ajutor extern din partea altor formațiuni recent lansate sau care au probleme legate, Alexandru Stoianoglo și Irina Vlah nu au nicio șansă să facă o concurență electorală reală la alegerile prezidențiale din octombrie 2024, e de părere preşedinta ESGA Bucureşti, Angela Grămadă.

Fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, candidatul PSRM la prezidențiale

"Ne dăm foarte bine seama de capacitatea de a aduna electorat în jurul acestor persoane, a echipelor pe care le au în spate. Ne dăm foarte bine seama că fără ajutor extern din partea altor formațiuni recent lansate sau care au probleme legate, aceste două personalități nu au nicio șansă să facă o concurență electorală reală pentru primii câțiva clasați. Se va încerca ruperea unui electorat, nu prea numeros, în același timp, vor fi colectate date despre capacitatea acestor actori politici din Republica Moldova, să coaguleze electorat pentru următoarele campanii și anume pentru alegerile parlamentare. Nu m-aș mira dacă în viitor acești doi "politicieni" ar putea să devină lideri de partid pentru că ar considera cineva acolo că ar putea să fie cai de tracțiune pentru campania pentru alegerile parlamentare", a declarat preşedinta ESGA Bucureşti, Angela Grămadă, în cadrul emisiunii  "Punctul pe AZi" de la TVR Moldova.

Maia Sandu: Alexandr Stoianoglo reprezintă interesele oligarhilor și ale Kremlinului

În opinia ei, Alexandru Stoianoglo nu e capabil să adune electorat în jurul lui.

"În partidul socialiștilor există suficient de mulți lideri politici care ar vrea să ia locul domnului Dodon în calitate de lider al acestei formațiuni și să meargă mai departe. Există mult mai mulți oameni cu ambiții politice. Stoianoglo are un mesaj foarte ezitant în ceea ce privește obiectivul pe care și l-a stabilit el, în calitate de actor politic. Nu îl văd capabil să adune electorat în jurul lui. Îi văd pe alții capabili să folosească numele lui Stoianoglo pentru așa ceva, dar nu pe domnul Stoianoglo", a precizat Angela Grămadă.

Irina Vlah, candidat independent la prezidențiale

Ediţia emisiunii "Punctul pe AZi” de la TVR Moldova poate fi urmărită mai jos.


author-img_1

Cristina Mirca

Reporter