Actualitate

Premierul Dorin Recean, la Forumul de investiții Republica Moldova – Uniunea Europeană: Mediul de afaceri este cel mai important partener al Guvernului în asigurarea bunăstării cetățenilor

post-img
eveniment

Mediul de afaceri este cel mai important partener al Guvernului în asigurarea bunăstării cetățenilor și este în interesul autorităților să sprijine cât mai mult antreprenorii. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean, la Forumul de investiții Republica Moldova – Uniunea Europeană, organizat în cadrul Moldova Business Week 2024.

ZFR

Prim-ministrul a vorbit despre reformele  ce vizează mediul de afaceri și eforturile Guvernului de a răspunde cât mai rapid cerințelor investitorilor. „Digitalizarea nu înseamnă că pur și simplu transferăm procesele de pe hârtie pe suport digital. Facem reingineria proceselor de afaceri în Republica Moldova”, a spus premierul Dorin Recean.

„Este în interesul nostru să vă sprijinim cât mai mult, ca să putem schimba spre bine lucrurile aici, în Republica Moldova. Vă îndemn să investiți în Republica Moldova: avem talent, spirit de inovație și suntem în căutare de capital pe termen lung, pentru a le valorifica”, a mai adăugat șeful Guvernului.

Discuțiile din cadrul Forumului de investiții Republica Moldova – Uniunea Europeană vizează aportul comunității de afaceri în procesul de integrare europeană a țării noastre, finanțarea disponibilă pentru creșterea afacerilor, precum și dezvoltarea energiei regenerabile și a unei economii durabile.

Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Businessului European (EBA) din Republica Moldova. Moldova Business Week 2024 se desfășoară în perioada 16-20 septembrie. În premieră, evenimentul are loc în 4 regiuni-cheie: Chișinău, Edineț, Ungheni, Bălți și reunește peste o mie de oameni de afaceri, investitori și experți, care vor explora potențialul economic al R. Moldova.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter