Extern

Putin nu neagă informațiile despre soldații din Coreea de Nord: Imaginile sunt un lucru serios, dar este treaba noastră

post-img
Putin

Vladimir Putin nu neagă informațiile potrivit cărora Coreea de Nord a trimis trupe în Rusia. Imaginile sunt un lucru serios, i-a răspuns el unui jurnalist la încheierea summitului BRICS din Kazan, referitor la mișcările de trupe nord-coreene surprinse din satelit.

Liderul de la Kremlin a menționat că, în tratatul de parteneriat strategic cu Phenianul, există o clauză de apărare reciprocă. Dar este treaba noastră ce facem, a subliniat el, potrivit TVR Info.

O prostie, ar fi o escaladare a conflictului din Ucraina, a calificat prietenul lui Putin, Aleksandr Lukaseno, informațiile și ipotezele pe această temă. Iar încrederea președintelui din Belarus în caracterul lui Putin rămâne de nezdruncinat.

Serviciul de informații militare de la Kiev a anunțat ieri că primele unități nord-coreene antrenate în Rusia au fost deja desfășurate în regiunea Kursk.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: Imaginile sunt un lucru serios. Dacă există imagini, atunci ele reflectă ceva. În ceea ce privește relațiile noastre cu Republica Populară Democrată Coreeană, după cum știți, tratatul nostru de parteneriat strategic a fost ratificat astăzi. Există un Articol 4. Nu ne-am îndoit niciodată, conducerea din Coreea de Nord tratează cu seriozitate acordurile noastre. Dar ce vom face și cum vom face este treaba noastră. Suntem în contact cu prietenii noștri nord-coreeni și vom vedea cum evoluează acest proces.


Alexander Lukașenko, președintele Belarusului: Asta este o prostie. Ar însemna o escaladare a conflictului. Cunoscându-i caracterul, Putin nu ar încerca niciodată să convingă o țară să își implice forțele armate în operațiunea militară specială, în conflictul din Ucraina. Mai ales pe linia frontului.

Jurnalist: Deci Coreea de Nord nu își trimite militarii…?

Alexander Lukașenko: Eu nu cred așa ceva. Spun asta cunoscând caracterul lui Putin. Rusia are destui oameni pentru a desfășura acțiuni militare.

Jurnalist: Dacă se confirmă, ați fi îngrijorat în această privință?

Alexander Lukașenko: Ar fi un pas către escaladarea conflictului.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter