Politic

Promisiuni electorale pe ultima sută de metri

video

Candidaţii la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi-au prezentat şi astăzi obiectivele pentru mandatele lor, daca vor fi aleşi. Unii şi-au lansat noi spoturi electorale, alţii au scris pe reţelele de socializare cum văd dezvoltarea ţării, cu ei în fruntea acesteia.

Tudor Ulianovschi, candidat independent la funcţia de preşedinte, a postat mai multe fotografii cu un grup de alegători, pe o reţea de socializare. El a scris că discută cu oamenii zilnic despre probleme lor.

TUDOR ULIANOVSCHI CANDIDAT INDEPENDENT: "Cei mai mulți oameni se confruntă cu lipsa locurilor de muncă, salarii și pensii mici, absența specialiștilor în domenii esențiale precum sănătatea și educația. (...) Le-am spus oamenilor că știu ce am de făcut pentru ca salariile pentru medici și profesori să crească și să aibă motivația de a lucra inclusiv la sate."

Octavian Ţîcu, candidatul Blocului Împreună, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că are patru angajamente pe care le va realiza dacă va ajunge preşedinte.

OCTAVIAN ŢÎCU candidat, Blocul "Împreună" :Ne dorim o stabilitate pe drumul european, prin securizarea acestui parcurs, prin crearea unei alternative reale pentru viitoarele alegeri parlamentare. Dorim protecţia intereselor naţionale."

Candidatul formaţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, vrea să schimbe forma de guvernamânt din Republica Moldova, astfel încât preşedintele să fie cel mai important în stat şi nu Parlamentul.

RENATO USATÎI, CANDIDAT "PARTIDUL NOSTRU": "Pledez pentru o republică prezidențială, pentru unificarea societății și echilibrarea puterii, crearea funcției de vicepreședinte. O republică parlamentară înseamnă mulți șefi, dar nimeni nu este responsabil pentru nimic. Iar o republică prezidențială este o dictatură a ordinii în interesele statului și o dictatură a răspunderii față de cetățeni."

Victoria Furtună, candidat independent, anunţă, printr-o postare pe Facebook, că a avut întâlniri cu alegătorii din Cantemir, Leova, Hîncești, Nisporeni și Ungheni, care i-au mărturisit problemele şi aşteptările lor.

VICTORIA FURTUNĂ CANDIDAT INDEPENDENT: "Vă aud și împărtășesc grijile și dorințele voastre! Știu de ce aveți nevoie fiecare dintre voi și voi face totul pentru ca viața noastră să fie mai bună! Mulțumesc din nou pentru înțelegerea, susținerea și capacitatea voastră de a privi spre viitor!"

Vasile Tarlev, candidatul Partidului Viitorul Moldovei, a postat un spot electoral prin care încearcă să-i convingă pe alegători să-l voteze.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter