Cultură

FOTO. Șefa statului a oferit Ordine de Onoare și titluri onorifice mai multor actori. "Un privilegiu să avem la Chișinău cele mai mari nume ale teatrului românesc în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești"

post-img
foto

"Este un privilegiu să putem avea la Chișinău, în acest început de toamnă, cele mai mari nume ale teatrului românesc de astăzi. Timp de două săptămâni, iubitorii de teatru din Republica Moldova vor avea parte de zeci de spectacole, lansări de carte, întâlniri cu actori și regizori, toate aflate sub auspiciile Reuniunii Teatrelor Naționale Românești", susține Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

ZFR

Președintele a subliniat importanța acestui eveniment cultural, amintind de transformarea cărților în spectacole teatrale și de rolul excepțional al unor personalități precum Tatiana Țîbuleac, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț și Emil Boroghină.

"Aseară am văzut cum se transformă o carte în teatru viu și i-am mulțumit Tatianei Țîbuleac pentru faptul că este, prin cărțile sale, o adevărată ambasadoare a țării noastre. Iar zilele trecute, i-am admirat pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” pe Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț - adevărate legende vii ale teatrului românesc. Am avut și marea bucurie să le confer Ordinul de Onoare pentru generozitatea talentului lor și contribuția pe care o au la cultivarea a generații întregi de spectatori de pe ambele maluri ale Prutului", transmite șefa statului.

foto


Totodată, președintele a oferit Ordinul de Onoare și marelui om de teatru Emil Boroghină, actor, regizor, manager de teatru, fondator al prestigiosului Festival internațional de teatru Shakespeare, de la Craiova și susținător fervent al teatrului de la noi. Totodată, pentru întreaga activitate teatrală, pentru extraordinara dedicație teatrului și efortului constant de promovare a valorilor spirituale ale neamului am conferit Ordinul Republicii lui Petru Hadârcă, actor, regizor, director al Teatrului Național „Mihai Eminescu”, fondator al Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, dar și titluri onorifice talentatelor actrițe de la același teatru: Diana Decuseară, Ana Tkacenco, Cornelia Suveică și Olesea Sveclă.   

foto

 

ZFR
foto


"Vă îndemn, cu deosebită căldură, să mergeți la evenimentele din cadrul acestei ediții extraordinare a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești. Avem, cu toții, doar de câștigat", susține șefa statului.

foto

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter