Extern

Inundaţii majore în sud-estul Spaniei

post-img
inundații
Sursa foto: elpais.com

Ploile torenţiale au provocat inundaţii majore în sud-estul Spaniei. În unele localităţi au căzut 130 de litri pe metrul pătrat, mai mult decât media ultimelor 6 luni. Pompierii şi localnicii au muncit toată noaptea să scoată apa din case, relatează stiri.tvr.ro.

În Cartagena apa a intrat subsoluri, garaje şi a inundat locuinţele aflate la parterul blocurilor.

„Încercăm să scoatem apa afară, mai ales din lifturi și garaje. După cum vedeți totul este inundat, am scos toate pompele pe care le avem pentru a încerca să scoatem câtă apă putem”.

„Eu locuiesc aici din ianuarie și este o rușine că în Murcia de fiecare dată când plouă, apa se scurge și inundă tot. Pentru că nu au luat măsuri eficiente pentru a evita asta.  Acum trebuie să văd dacă compania de asigurări va acoperi daunele”.

Multe mașini au fost luate de ape și au rămas în mijlocul străzilor.

„Este totul ud, a intrat apă în toată mașina. Nu pot s-o pornesc. O să chem o platformă să o ducă la un atelier auto să o vadă un mecanic”.

În Comunitatea Valenciana drumurile s-au transformat în râuri. Cea mai afectată a fost în sudul provinciei Alicante unde a fost cod roşu de furtuni. Ploile vor continua toată săptămâna, însa pe arii mai restrânse.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter