Social

La mai bine de o săptămână de la incendiul care a distrus mansarda unui bloc de locuinţe din sectorul Buiucani, nu a fost estimată valoarea pagubelor

La mai bine de o săptămână de la incendiul care a distrus mansarda unui bloc de locuinţe din sectorul Buiucani, nu a fost estimată valoarea pagubelor

La mai bine de o săptămână de la incendiul care a distrus mansarda unul bloc de locuinţe din sectorul Buiucani, Primăria Chişinău încă nu a estimat valoarea pagubelor. Singurul lucru care s-a făcut este o analiză a stării apartamentelor. Când vor fi ajutate cele şase familii rămase fără locuinţe ne spune jurnalista Nadia Mihuţă, care a urmărit şedinţa Primăriei, unde s-a discutat subiectul.

NADIA MIHUŢĂ jurnalist TVR MOLDOVA: „La o săptămână de la incendiul care a mistuit mansarada unui bloc de locuinţe de pe strada Paris din Chișinău, Primăria încă nu a estimat valoarea pagubelor și nici ajutorul de care trebuie să beneficieze familiile ale căror apartamente au fost distruse.

Deși, săptămâna trecută, o echipă de specialiști a mers la fața locului pentru a analiza starea fiecărui apartament, pretorul sectorului Buiucani susține că decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a fost transmisă Direcţiei Locati Comunale, ce urmează să contracteze un expert care va stabili cu exactitate suma pagubelor, ulterior şi ajutorul ce le va fi oferit oamenilor.

Pretorul sectorului Buiucani, Vasile Moroi, a precizat că persoanele care s-au ales cu locuințele distruse rămân în continuare cazate la rude și doar o familie trăiește în apartamentul de la mansardă. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit că focul a izbucnit în urma unor lucrări de hidroizolare a mansardei cu utilizarea unui arzător conectat la o butelie de gaz. Aceste acţiuni, potrivit Primăriei, erau ilegale. Locatarii care au comandat lucrările şi-au asumat cheltuielile pentru a acoperi mansarda.

Incendiul a distrus 50 la sută din mansarda. Şase familii au rămas practic pe drumuri, iar 12 apartamente de la etajele inferioare au fost inundate în timp ce pompierii stingeau incendiul”.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter