Politic

Deputații din Comisia politică externă și integrare europeană, în vizită de lucru la Parlamentul României

post-img
Parlamentul României

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană efectuează o vizită de lucru la Parlamentul României în perioada 17-18 iunie 2024. Din componența delegației fac parte deputații Ina Coșeru, președinta Comisiei, Alina Dandara, Mihail Druță, Vitalie Jacot și Mariana Lucrețeanu.

Delegația parlamentară va participa la ședința solemnă organizată cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înființarea Senatului României. La București, deputații din Comisia politică externă și integrare europeană vor discuta cu conducerea Camerei Deputaților și a Senatului, cu președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Titus Corlățean, și cu senatorii membri ai Comisiei, cu președintele Comisiei politică externă din Camera Deputaților, Rozalia Biro. De asemenea, agenda mai include întrevederi cu președinta Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, Nicoleta Pauliuc, secretarul de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Daniela Grigore Gîtman, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu. La finalul vizitei la București, parlamentarii au planificat o întâlnire cu comunitatea de cetățeni ai Republicii Moldova, stabiliți în România.

Discuțiile cu oficialii de la București se vor referi la susținerea și expertiza României în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, avansarea proiectelor comune și sprijinul european pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter