Justiție

Percheziții operate de CNA la o șefă de secție și un medic narcolog din cadrul Spitalului Raional Orhei, într-un dosar de corupție

post-img
Spital

Birourile a doi angajați ai IMSP Spitalul Raional Orhei au fost percheziționate astăzi de ofițerii CNA și procurori în cadrul unui dosar pornit pe fapte de corupție. Șefa secției consultative și un medic narcolog sunt cercetați în cel puțin 15 episoade de corupție sistemică, manifestată prin pretinderea și primirea mijloacelor financiare ce nu li se cuvin pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit probelor acumulate, bănuiții ar fi intervenit, contra unor sume ilicite care variau între 800 și 1500 de lei,  pentru a grăbi procesul de eliberare a adeverințelor medicale a conducătorilor de vehicule și candidaților pentru obținerea permisului de conducere, precum și altor tipuri de certificate medicale fără prezența fizică a solicitantului.

Angajații  IMSP Spitalul Raional Orhei au fost citați la sediul CNA pentru a fi recunoscuți și audiați în calitate de bănuiți în comiterea infracțiunii de corupere pasivă în circumstanțe agravante, conducerea urmăririi penale fiind asigurată de către Procuratura mun. Chișinău.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter