Recomandări

,,La pas prin Țară”: Am ajuns la Buzău, atracții și obiective turistice de vizitat

post-img
emisiune

Într-o nouă ediție ,,La Pas prin Țară”, jurnalistul Ion Railean ajunge în orașul Buzău, unde va descoperi atracțiile și obiectivele locului.

floare carpet

„La Pas prin Țară” călătorim și ne încărcăm bagajul cu emoții și impresii. În această ediție, am cunoscut istoria Palatului Comunal dar și a Cimitirului Eroilor. Am vizitat Parcul Marghiloman și Calea Eroilor, obiective ce au fost reabilitatea cu sprijinul european.

emisiune


Orașul Buzău, reședința județului cu același nume, are o populație de peste 115 mii de locuitori și se află pe locul 18 în România după numărul de locuitori. Orașul se află pe malul drept al râului Buzău, iar în Evul Mediu a fost un important târg și episcopie, având ca activități principale agricultura și comerțul.

emisiune


Orașul Buzău este menționat în documente datând din 1431, care îl descriu ca fiind un centru comercial și de producție.

floare carpet
emisiune


Orașul Buzău are o bogată moștenire culturală și istorică, așadar numeroase obiective turistice. Printre ele se numără parcuri, muzee, biserici și mănăstiri, clădiri emblematice și castele.

emisiune


Palatul Comunal se află în centrul orașului și este sediul Primăriei și al Consiliului Local. Este o clădire spectaculoasă, mai ales în serile de vară, când luminile o pun în valoare.

Alte lucruri interesante, vedeți duminică, 26 mai, ora 17:30 și în reluare joi, la ora 13:30, pe TVR Moldova.

Edițiile despre Sighișoara, Sibiu, Chișinău, Brașov, Munții Bucegi și Maramureș le puteți urmări pe pagina de Youtube TVR MOLDOVA

https://www.youtube.com/watch?v=FcFYamd24Vs

https://www.youtube.com/watch?v=OrlTtebVA1s&t=375s

https://www.youtube.com/watch?v=WwcssD-9_jY

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter