Politic

CEC a inițiat consultări publice pentru referendum și prezidențialele din 20 octombrie

post-img
CEC a inițiat consultări publice pentru referendum și prezidențialele din 20 octombrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a inițiat consultări publice a proiectului de hotărâre „Cu privire la aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024”.

Potrivt CEC, scopul proiectului de hotărâre constă în punerea în aplicare a Hotărârilor Parlamentului Republicii Moldova nr. 121 și 122 din 16 mai 2024, prin care au fost stabilite alegeri pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional pe de 20 octombrie 2024.

Observațiile, sugestiile și propunerile cu valoare de recomandare asupra acestui proiect pot fi trimise până la data de 24 iunie 2024, inclusiv, la adresa poștală: str. Vasile Alecsandri, nr. 119, mun. Chișinău, MD 2012 sau la adresa de e-mail: info@cec.md.

Proiectul de hotărâre, proiectul Programului calendaristic și nota informativă sunt disponibile pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale www.cec.md, compartimentul „Cadrul normativ”, rubrica „Transparență decizională”, subrubrica „Procesul decizional”, poziția nr.18 (anul 2024).

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter