Extern

Polonia va găzdui un centru de reparații pentru tancurile germane Leopard 2 oferite Ucrainei

post-img
Polonia va găzdui un centru de reparații pentru tancurile germane Leopard 2 oferite Ucrainei

Germania, Polonia și Ucraina au căzut de acord să creeze un centru de reparații pentru tancurile germane Leopard 2 oferite Ucrainei și care va fi amplasat pe teritoriul polonez în proximitatea frontierei ucrainene, anunță Reuters și EFE, citate de Agerpres.

”Ideea este să fie situat cât mai aproape posibil de Ucraina pentru ca (tancurile) să poată intra în reparaţii cât mai repede”, a declarat ministrul german al apărării, Boris Pistorius, la baza americană Ramstein din vestul Germaniei, unde s-au reunit reprezentanţii statelor care oferă Ucrainei ajutor militar pentru a o susţine în războiul cu Rusia.

Costurile acestui centru se situează între 150 și 200 de milioane de euro și ar urma să devină operațional către finalul lunii mai, a mai menționat ministrul german al apărării.

Germania, Polonia, Finlanda, Portugalia, Spania și Canada se numără printre aliații NATO care au trimis Ucrainei sau urmează să facă acest lucru tancuri Leopard 2.

Armata ucraineană a primit până în prezent 22 de astfel de tancuri, iar aliaţii i-au promis în total mai mult de 90 de unităţi, care ar urma să ajungă în Ucraina treptat până anul viitor.

Recent, Polonia a anunțat că va ajuta Ucraina să producă muniția necesară pentru tancurile sovietice ale armatei ucrainene și s-a oferit să asigure mentenanță pentru toate tancurile americane Abrams din Europa.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter