Extern

Orașul Herson, aflat sub control ucrainean, bombardat de ruși chiar în timpul vizitei lui Putin în regiune

post-img
Orahul Herson în timpul bombardamentelor

Bombardamente în orașul Herson care au rănit cel puțin 6 persoane. Forțele ruse au bombardat zona din jurul pieței centrale din oraș, a informat șeful biroului prezidențial Andriy Yermak scrie digi24.ro.

Atacurile aeriene ale rușilor la Bahmut „transformă orașul în ruine”. Forțele ruse își intensifică loviturile de artilerie și loviturile aeriene în Bahmut, a declarat marți comandantul forțelor terestre ale Ucrainei.

„În prezent, inamicul crește activitatea artileriei și numărul de lovituri aeriene, transformând orașul în ruine”, a declarat generalul Oleksandr Syrskyi într-un comunicat, relatează Reuters. Acesta a spus că Rusia a rămas angajată să captureze Bahmut „cu orice preț”, dar suferă pierderi semnificative în lupta pentru oraș.

Șeful grupului de mercenari Wagner, care a condus încercarea Rusiei de a cuceri Bahmut, a declarat în această lună că luptătorii săi controlează mai mult de 80% din oraș. Ucraina a negat acest lucru, spunând că încă controlează considerabil mai mult de 20% din oraș.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter