Actualitate

Maia Sandu invită cetățenii la Festivalul Pădurii, pentru a sărbători „pădurea și unitatea noastră pentru protecția mediului”

post-img
Festivalul Pădurii

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, invită cetățenii la Festivalul Pădurilor, organizat pentru prima dată, sâmbătă, 14 septembrie, la Reședința prezidențială de la Condrița. Evenimentul este organizat în cadrul Programul Național de Împădurire, lansat în 2023.

ZFR

În cadrul evenimentului se va sărbători „pădurea și unitatea noastră pentru protecția mediului”, spune Maia Sandu.

„În vizitele mele în satele și orașele Moldovei, am întâlnit mulți oameni care își doresc să avem mai multe păduri. Programul național de împădurire, la care țin foarte mult, i-a unit pe oameni, indiferent de etnie, viziuni și preferințe politice, ca să facă, împreună, ceva pentru binele comun. De la lansarea Programului național de împădurire, am reușit să plantăm și să regenerăm, în total, aproape 11 mii de hectare de pădure, cu efortul a peste 18 mii de silvicultori și voluntari. Urmează multe acțiuni pentru sectorul silvic și multe păduri plantate.

Această unitate și muncă comună merită să fie sărbătorită la Festivalul Pădurilor, unde ușile vor fi deschise pentru toți iubitorii de păduri”, scrie Maia Sandu.

Participarea la festival va fi gratuită, însă publicul va avea opțiunea să contribuie la procurarea puieților pentru plantări, cumpărând bilete speciale.

De asemenea, potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului vor fi:
• Expoziții
• Ateliere și activități interactive
• Discuții și dezbateri cu experți în domenii ce țin de protecția mediului

ZFR

• Distracții pentru toate vârstele
• Concerte live
• Zone de relaxare
• Iarmaroc

Festivalul Pădurilor este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu/Ecopresa și Societatea ecologică “Biotica”, în cadrul Programului Național de Împădurire, cu Suportul generos al Suediei, în parteneriat cu Aparatul Președintelui Republicii Moldova, Ministerul Mediului, Ministerul Afacerilor Interne, PNUD Moldova și Norvegiei, Lafarge, Orange, EcoRep, Moldcontrol și Ecolocal.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter