Social

Colectivele de dansuri din R. Moldova, România, Ucraina și Grecia au participat la Festivalul Folcloric Internațional „Dansul Vetrelor Nistrene” de la Cioburciu, Ștefan Vodă

post-img
eveniment

Festivalul “Dansul Vetrelor Nistrene” a avut loc la Cioburciu, Ștefan Vodă. Evenimentul, care se află la prima ediție, cu genericul #NistrulCareNeUnește, a reușit să adune pe malul Nistrului colectivele de dansuri și coregrafie din toată Republica Moldova, din România, Ucraina, dar și din Grecia.

Satul Cioburciu face parte din Parcul Național Nistrul de Jos, iar organizarea Festivalului este un bun prilej pentru a marca și pentru a reaminti că Nistrul oferă locuri pitorești și unice pentru dezvoltarea turismului, contribuind la promovarea identității noastre naționale și culturale în întreaga lume. 

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Mediului, în colaborare cu autoritățile publice locale și instituțiile din subordine, cu sprijinul financiar al Suediei, acordat prin Proiectul PNUD Moldova „Sprijinirea autorităților din Republica Moldova în managementul durabil al râului Nistru”.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter