Sport

Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

post-img
Alexandra Mîrca

Alexandra Mîrca este a 15-a membră a Echipei Olimpice din Republica Moldova. Arcașa țintește aurul la Olimpiada din Franța, după prestația bună la un turneu de calificare organizat în Antalya.

La competiția din Turcia, Alexandra Mîrca s-a impus în patru confruntări. Victoria pentru biletul de participare la Jocurile Olimpice a fost obținută în duelul cu o sportivă din Azerbaidjan. Eleva antrenoarei Irinei Cecanova a învins, cu rezultatul general de 6 la 2, și a acces în semifinalele turneului, asigurându-și și participarea la Olimpiadă.

Reprezentanta Republicii Moldova a pierdut calificarea in finală dar și lupta pentru medalia de bronz. În orice caz, Alexandra Mîrca vafi pentru a treia oară la Jocurile Olimpice. La Paris va evolua și arcașul Dan Olaru, așa că pe lângă probele individuale, cei doi vor putea concura și în concursul mixt. 

Acum, Echipa Republicii Moldova este formată din 15 sportivi, la care se pot adaugă alți trei judocani. Prezența lor va fi confirmată oficial la începutul lunii iulie. 

Jocurile Olimpice se vor desfășura în perioada 26 iulie - 11 august și vor fi difuzate, în exclusivitate, de TVR MOLDOVA.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter