Actualitate

Directorul Agenției „Moldsilva”, Victor Durbală, invită la Festivalul Pădurilor

post-img
imagine simbol

Agenția ”Moldsilva” și silvicultorii invită cetățenii la Festivalul Pădurilor, eveniment ce va avea loc la 21 septembrie 2024, la Reședința Prezidențială de la Condrița.

ZFR

Victor Durbală, director Moldsilva: „Pentru toți cei care iubesc natura, pentru cei care iubesc Pădurea este o posibilitate unică de a reuni și să spunem cu toții că ne pasă de mediul în care trăi. Festivalul Pădurilor este un bun prilej a ne uni cu natura. Vă invit pe toți să fiți alături de noi la acest minunat festival!”

Victor Durbală


„Cu siguranță nu veți regreta o zi de sâmbătă petrecută în ambianța plăcută a naturii, deoarece vă așteaptă concerte live, expoziții interactive, activități și ateliere tematice recreative, distracții, plimbări și zone de odihnă și un iarmaroc tradițional.

Tema ocrotirii naturi va domina aceste eveniment prin subiecte de relevanță despre păduri, climă, biodiversitate, ape, aer, eficiență energetică, resurse și impact ecologic. Toată această diversitate de activități este absolut gratuită, dar procurarea benevolă a unor bilete speciale va totaliza resurse financiare utilizate la procurarea puieților forestieri pentru plantările din această toamnă”, se menționează într-un comunicat al instituției. 

Festivalul Pădurilor este parte a Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor, inițiat de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, conform căruia până în 2032 sunt plantate și reabilitate suprafețe de peste 145 00 ha.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter