Actualitate

Europarlamentarul Siegfried Mureșan: „Cetățenii Republicii Moldova vor resimți beneficiile concrete ale integrării în UE pe tot parcursul procesului de negociere”

post-img
Siegfried Mureșan

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan a salutat acordul ambasadorilor Uniunii Europene privind cadrul negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina.

„Faptul că, în doar doi ani de la acordarea statutului de țări candidate, avem un acord și pe cadrul de negociere arată importanța pe care o au Moldova și Ucraina pentru întreaga Uniune Europeană.

Noi, Parlamentul European, am insistat ca acest cadru să fie adoptat până la finalul lunii iunie astfel încât prima conferință interguvernamentală să aibă loc înainte de toamnă și să începem munca efectivă pe capitolele de negociere.

Ca președinte al Delegației Parlamentului  European pentru relațiile cu Republica Moldova, asigur autoritățile și oamenii din Republica Moldova de tot sprijinul Parlamentului în procesul de aderare.

Am fost recent la Chișinău, m-am întâlnit cu președinta Maia Sandu, cu prim-ministrul Dorin Recean, cu viceprim-miniștrii cristina Gherasimov,  și Mihai Poșoi și pot spune foarte clar: oamenii de acolo sunt foarte bine pregătiți pentru negocieri. 

Procesul de negociere, în sine, este un lucru foarte bun fiindcă va accelera integrarea Moldovei în Uniunea Europeană. Oamenii vor resimți beneficiile concrete ale integrării pe tot parcursul procesului de negociere și nu doar la momentul aderării propriu-zise”, a transmis Siegfried Mureșan într-o postare pe Facebook.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter