Actualitate

Mihai Popșoi: Candidatura lui Oleg Ozerovnu pentru postul de ambasador al Rusiei la Chișinău nu a fost deocamdată aprobată

Mihai Popșoi: Candidatura lui Oleg Ozerovnu pentru postul de ambasador al Rusiei la Chișinău a fost deocamdată aprobată

Ministerul de Externe analizează profilul diplomatului Oleg Ozerov, pe care Rusia îl trimite ca ambassador la Chişinău. Candidatura acestuia nu a fost deocamdată aprobată, susţine ministrul de Externe, Mihai Popşoi.

ZFR

În ceea ce priveşte declarațiile sale recente, considerate de unii experţi ca fiind ultranaţionaliste, şeful diplomaţiei de la Chişinău a dat de înţeles că este un narativ firesc al oficialilor de la Kremlin

Potrivit procedurii diplomatice, Guvernul Republicii Moldova poate să refuze acordarea statului de ambasador unui candidat desemnat.

Experţii politici de la Chişinău susţin că abordarea lui Ozerov scoate la iveală o figură controversată, care crede în supremaţia poporului rus. Oleg Ozerov, are 66 de ani, și este diplomat din 1981.

El a fost în misiuni în Siria, Tunis și Franța, iar din mai 2020 până în prezent, a fost șeful Secretariatului Forumului Economic Rusia-Africa.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter