Extern

Premierul britanic, în vizită la Washington. Discuții intense despre doleanțele Kievului

post-img
Keir Starmer

Un răspuns pentru președintele Vladimir Putin, care a avertizat că, în cazul în care Occidentul ar permite Ucrainei să lovească teritoriul rus cu rachete cu rază lungă de acţiune, acest lucru ar însemna că NATO este în război cu Rusia, a venit de la premierul Marii Britanii.

ZFR

Politicianul britanic se află în drum spre Washington, unde se întâlnește astăzi cu președintele Statelor Unite, Joe Biden.

„Rusia a început acest conflict. Rusia a invadat ilegal Ucraina. Rusia poate pune capăt acestui conflict imediat, iar Ucraina are dreptul la autoapărare”, le-a declarat Keir Starmer jurnaliștilor ce îl însoțesc, potrivit TVR Info.

Regatul Unit a oferit „instruire și capacități” pentru a ajuta Ucraina. „Există în mod evident discuții suplimentare care trebuie purtate cu privire la natura acestor capacități”, a motivat Starmer deplasarea sa la Washington.

Premierul Marii Britanii este însoțit de ministrul de Externe David Lammy, care tocmai ce a încheiat o vizită fulger la Kiev împreună cu secretarul american de stat, Antony Blinken.

Presa internațională interpretează răspunsul Lui Starmer drept o justificare a unei decizii occidentale deja luate în spatele ușiLor închise, ce ar permite Ucrainei să atace în interiorul Rusiei cu rachete Storm Shadow, de producție britanică.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter