Cultură

DOC. Directorul TNME, actorul Petru Hadârcă, decorat de Maia Sandu cu "Ordinul Republicii"

post-img
Petru Hadârcă

"La aceasta nu m-am așteptat! Ordinul Republicii! Să spun că sunt onorat, că sunt emoționat, este puțin spus... Emoțiile m-au coplești și e greu să găsesc cuvintele care ar putea transmite tot ce simt și gândesc, pentru că și gândurile se încurcă", transmite directorul TNME, actorul Petru Hadârcă, după ce președintele Maia Sandu l-a decorat pe actorul şi regizorul Petru Hadârcă cu "Ordinul Republicii". Decretul de decorare a fost semnat ieri, 12 septembrie, de către Preşedintele Republicii Moldova.

ZFR

"Vă mulțumesc, stimată Doamnă Președintă, stimată Doamnă Maia Sandu, că m-ați ales pe mine dintre atâția oameni care muncesc cu dăruire și pasiune, care au realizări remarcabile și contribuții importante.

MULȚUMESC din suflet pentru această mare onoare! Să ai poate cea mai frumoasă meserie din lume, să faci ce îți place, să te ocupi de creație, să fii mereu în lumea artei și pentru aceasta să fii onorat cu cea mai mare distincție în stat - Ordinul Republicii - mă simt prea răsfățat de soartă în acest moment. Aproape speriat. În loc să mă simt mare, această distincție mă face să mă simt mic și să mă gândesc la cât mai am de crescut...

Ordinul Republicii mie! Sună ca un fel de capăt de drum, iar eu nu vreau să mă opresc.

Și datorez RECUNOȘTINȚĂ ȘI MULȚUMIRI,

foto


ZFR

Mulțumesc Bunului Dumnezeu că este cu mine, mulțumesc, Mama, pentru rugăciunile tale, mulțumesc dragii mei copii și Mariana, mulțumesc, dragii mei colegi, pentru că, dacă am reușit să făc ceva, am făcut numai cu voi, mulțumesc că mă susțineți, mă răbdați, mă iertați și continuați să împingeți împreună cu mine carul, Vă mulțumesc tuturor celor care ați pus vreo data cuvântul, umărul, semnătura, ca să pot face lucruri!

Mulțumesc, celor care m-au înaintat și au pledat pentru candidatura mea, Președinția Republicii Moldova", a transmis actorul.

doc


Petru Hadârcă este un actor şi regizor din Republica Moldova. A fost actor la teatrele „Luceafărul” şi „Mihai Eminescu” din Chişinău, precum şi la Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti. În perioada 1995-1997 a fost angajat prin colaborare la Teatrul „Nottara” din Bucureşti. Din 1985 şi până în prezent a avut roluri principale în peste 50 de spectacole de teatru, filme televizate şi artistice şi a primit numeroase premii. În prezent, este directorul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter