Social

VIDEO/FOTO. Capitala Republicii Moldova sărbătorește Hramul orașului

Capitala Republicii Moldova sărbătorește Hramul orașului

Răsună muzica, curge vinul și sfârâie grătarele la Chisinau. Azi e hramul orașului și e mare petrecere in Piața Marii Adunări Naționale. Manifestaţiile au inceput încă de ieri și continuă și astăzi până seara târziu.

„Pe nota zece. Mulţumim. E foarte frumos şi drăguţ. Ne simţim acasă, ne simţim satisfăcuţi că avem aşa o ţară, un obicei ţi să ne bucurăm de ceea ce avem. La mulţi ani înainte Chişinău”.

hram

hram


Si cum la moldoveni nu e petrecere fără muzica, dans și mâncare din belsug, au fost incinse grătarele pentru a atrage pofriciosii.

hram


„Suntem foarte satisfăcuţi. Sărbătoare tuturor cetăţenilor oraşului şi pentru împrejurimele lui. – De unde aţi venit? –De la Stauceni! Din toate raioanele, suntem îngrămădiţi aici”.


Prin piată și-au făcut loc și mesterii populari care au expus pe tarabe obiecte din ceramica, costume populare, podoabe, toate realizate manual.

hram

hram


„Am venit astăzi la târg cu expoziţia din fibre vegetale şi anume cu coşniţe din papură. Sunt specializat în domeniul dat şi asta mă reprezintă. Este firesc în zi de sărbătoare, oraşul să-şi etaleze cee ace are mai frumos şi mai scump, realizările sale. Eu deja am cumpărat mai multe dar o parte le-am dus acasă şi acum cumpăr mai departe. Aşa o băsmăluţă am să o port în centrul oraşului Hamburg, pe cap”.

hram

hram


Aglomeraţie a fost şi in locurile de joacă pentru copii. „Sărbătorim foarte bine, ne distrăm. Sunt multe concursuri şi e distractive pentru noi. Am venit astăzi în centrul Chişinăului ca să distrăm copii. În program avem multă distracţioe surprize, baloane modelabile, ateliere de pictură şi multă distracţie şi voie bună”.


Sărbătoarea va continua până aproape de miezul nopţii şi va culmina cu un concert susţinut de trupa"Zdob & Zdub" și Laima Vaikule.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter