Recomandări

Reuniunea Platforma de Sprijin pentru Moldova este tema emisiunii Punctul pe AZi

post-img
Vasile Munteanu

Republica Moldova va găzdui cea de-a cincea Conferință Ministerială a Platformei de Sprijin pentru Moldova, a anunţat ministrul de Externe, Mihai Popşoi. Pe 17 septembrie se vor reuni la Chişinău 65 de delegații conduse de miniștri, viceminiștri şi secretari de stat. Riscurile de securitate, reforma justiţiei, dezvoltarea economică durabilă și infrastructura strategică sunt doar câteva din temele care vor fi abordate. Platforma de Parteneriat pentru Moldova a fost lansată în 2022 de către Germania, Franța și România. La reuniunile precedente, desfășurate la Berlin, Paris, București și Chişinău, Republica Moldova a primit sprijin pentru compensarea cheltuielilor la energie, pentru fermieri și pentru realizarea unor proiecte de infrastructură.

ZFR

Aceasta, dar şi alte teme de actualitate vor fi discutate de jurnalistul Vasile Munteanu cu invitaţii săi: fostul vicepremier pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, director executiv IPIS şi Alecu Reniţă, editorialist, deputat în Parlamenul 90.

Emisiunea este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 19.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, online pe pagina de Facebook dar și pe YouTube.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter