Actualitate

Luminița Odobescu: Din primele momente ale războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, Republica Moldova a stat ferm de partea corectă a istoriei

post-img
Luminița Odobescu

„Din primele momente ale războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, Republica Moldova a stat ferm de partea corectă a istoriei, oferind tot sprijinul posibil pentru ucrainenii care au fugit de război. De asemenea, Republica Moldova a fost afectată puternic de război și s-a confruntat cu pericole complexe, grave venite din partea Rusiei”, a declarat ministrul de Externe al României, Luminița Odobescu, la deschiderea Conferinței Ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova, găzduită de Chișinău.

ZFR

Luminița Odobescu a precizat că asistența acordată Chișinăului a ajutat Republica Moldova să facă față provocărilor complexe la care este supusă.

„Republica Moldova este acum într-o poziție mult mai puternică în toate aspectele. Trebuie să remarcăm contribuția președintei Maia Sandu și a Guvernului Republicii Moldova, curajul și munca dificilă în aceste circumstanțe excepțonale”, a spus Luminița Odobescu.

Ministra de Externe de la București a precizat că Republica Moldova a început un program ambițios de reforme și a început o călătorie istorică spre integrarea europeană.

„În ultimul an am văzut rezultate impresionante, dar aceste progrese trebuie să continuie. Împreună trebuie să ajutăm Republica Moldova, trebuie să pregătim țara pentru integrarea în UE. Trebuie să ajutăm Guvernul Republicii Moldova să reușească. Acesta va fi și succesul nostru”, a spus șefa diplomației de la București.

Luminița Odobescu a afirmat în discursul său că România este umăr la umăr cu Republica Moldova.

„Vom colabora pentru a extinde interconectivitatea în sectorul energetic, în infrastructură și digitală. Există contribuții directe pentru integrarea Republicii Moldova în piața Uniunii Europene. România va rămâne angajată ferm să colaboreze cu toți partenerii din Platforma de Parteriat pentru Moldova”, a precizat Luminița Odobescu.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter