Politic

Președinta Maia Sandu: „Femeile puternice, ambasadoare ale aderării Moldovei la UE”

post-img
Președinta Maia Sandu: „Femeile puternice, ambasadoare ale aderării Moldovei la UE”

Președintele Maia Sandu a participat astăzi la un eveniment dedicat femeilor influente din R. Moldova, subliniind rolul acestora în procesul de integrare europeană. „Familia europeană este o familie bună pentru Moldova – femeile știu asta, iar energia lor ne inspiră să nu ne oprim la jumătate de drum,” a declarat Maia Sandu, adăugând că eforturile guvernului din ultimii trei ani au fost concentrate pe susținerea familiilor.

ZFR

Printre realizările guvernului se numără creșterea indemnizației unice la nașterea copilului de la 8.299 lei la 20.000 lei, precum și introducerea indemnizației lunare pentru copii până la 2 ani, în valoare de 1.000 lei. De asemenea, sistemul de ajutor social a fost reformate, beneficiind acum de sprijin de două ori mai multe familii cu copii.

„Măsurile pe care le luăm sprijină femeile nu doar în carieră și familie, ci și în lupta împotriva violenței,” a subliniat președintele. În acest sens, au fost îmbunătățite mecanismele de protecție pentru victimele violenței, inclusiv deschiderea primului Centru de Justiție Familială al Poliției și a unui serviciu specializat la Ungheni.

Maia Sandu a evidențiat, de asemenea, angajamentul guvernului de a asigura alimentația sănătoasă și gratuită pentru toți copiii din clasele primare și gimnaziale, precum și necesitatea de a crea locuri suficiente în grădinițe și de a implementa un program național pentru protecția copilului.

Președinta Maia Sandu: „Femeile puternice, ambasadoare ale aderării Moldovei la UE”

„Vreau ca toate femeile din Moldova să se simtă în siguranță, să fie libere să-și urmeze visurile. Aderarea la familia europeană ne va ajuta să realizăm acest deziderat, dar am nevoie de ajutorul fiecărei femei din Moldova. Unite, putem avea grijă de neamul nostru!” a concluzionat Maia Sandu.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter