Extern

Oficial ucrainean: Astăzi a fost una dintre cele mai grele zile din război

post-img
Oficial ucrainean: Astăzi a fost una dintre cele mai grele zile din război

Astăzi a fost una dintre „cele mai severe zile” pentru Ucraina în timpul războiului, după ce Rusia a lansat un nou val de lovituri aeriene asupra țării, a declarat un consilier de politică externă, scrie Hotnews.ro

Un bombardament de peste noapte asupra capitalei Kiev - în urma căruia se pare că majoritatea rachetelor și dronelor au fost interceptate de forțele de apărare ucrainene - a fost urmat de un alt atac rusesc cu rachete de croazieră și balistice în această dimineață.

Vorbind pentru Sky News, Ihor Zhovkva, șeful adjunct al biroului președintelui ucrainean, a calificat ultimele atacuri drept „îngrozitoare”.

„Aceasta este practic realitatea pe care o trăim în fiecare zi și în fiecare noapte”, a spus el.

„Aceasta este una dintre cele mai grave zile în timp de război și, din păcate, credem că acest lucru s-ar putea repeta”, a spus el.

Întrebat de ce Moscova țintește Kievul și nu obiective militare, Zhovkva a declarat că forțele rusești atacă zonele civile pentru a „împiedica Ucraina de la ceea ce plănuiește să facă pe câmpul de luptă” - probabil o referire la contraofensiva anticipată pe scară largă a Kievului.

Zhovkva a declarat că Kievul primește ajutor în materie de armament „în cantitate și calitate mult mai mare” din partea comunității internaționale în pregătirea contraofensivei, dar a adăugat că Ucraina are încă nevoie de „tot mai multe sisteme de apărare aeriană”.

„Avem nevoie... de avioane de luptă ca parte a apărării aeriene, pentru că în locurile unde nu avem suficiente sisteme antiaeriene și antirachetă, folosim avioanele”, a concluzionat el.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter