Sport

Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Olimpic de la Chișinău, are mari așteptări de la echipa Olimpică a R. Moldova

Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Olimpic de la Chișinău, are mari așteptări de la echipa Olimpică a R. Moldova

Echipa Olimpică a Republicii Moldova este mai puternică ca niciodată în acest an. Mai mulți sportivi se vor prezenta la Olimpiadă, având statul de lideri mondiali și cu zeci de medalii valoroase în palmares. În acest context, Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Olimpic de la Chișinău, are mari așteptări de la ei.

NICOLAE JURVASCHI, președinte, Comitetul Olimpic și Sportiv, Republica Moldova: „În primul rând, avem la lupte bun sportivi, la judo, la canoe. La tir cu arcul este Dan Olaru, un sportiv experimentat. Este și Marin Robu de la haltere. Sunt sportivi de elită."

"Eu clar că aștept de la Sergiu Tarnovschi un rezultat remarcabil, aștept de la Anastasia Nichita, de la Denis Vieru, aștept de la același Marin Robu. Avem vreo 6-7 sportivii care dacă vor depune maximum efort, atunci trebuie să ne așteptăm la podium. Dacă va fi invers, atunci ceva nu s-a reușit, ceva nu am făcut noi bine sau ceva nu au făcut ei bine în timpul probei olimpice. Deci, este clar că tindem și vrem să avem podiumuri. Dar, cunoașteți care este situația. La Jocurile Olimpice participă 207 țări, dintre care aproximativ 70-80 prind podiumul, celelalte rămân fără. Noi am reușit asta, practic, la toate edițiile, în afara de Atena, când am avut două locuri de patru. Este clar că, dacă avem mai mulți olimpici decât la ediția precedentă, așteptăm și un rezultat mai bun. De aceea, cu toată modestia, dar așteptăm medalii, desigur."

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter