Extern

Ucraina este pregătită să lanseze contraofensiva împotriva Rusiei, spune un oficial ucrainean

post-img
Soldat ucrainean
Sursa foto: tvr

Ucraina plănuieşte o contraofensivă de luni de zile, dar a vrut cât mai mult timp posibil pentru a-şi antrena trupele şi pentru a primi echipamente militare de la aliaţii occidentali.

Unul dintre cei mai importanţi oficiali de securitate din Ucraina a transmis pentru BBC că ţara sa este pregătită să lanseze contraofensiva împotriva forţelor ruseşti care ocupă o parte din teritoriul său suveran. 

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, nu a dat o dată exactă pentru atac, dar a spus că acesta ar putea începe „mâine, poimâine sau într-o săptămână”.

El a avertizat că guvernul ucrainean „nu are dreptul să facă o greşeală” în această decizie, deoarece aceasta este o „oportunitate istorică” pe care „nu o putem pierde”. Între timp, forţele ruseşti şi-au pregătit apărarea. 

Multe sunt în joc, deoarece guvernul de la Kiev trebuie să arate poporului ucrainean - şi aliaţilor occidentali - că poate sparge liniile ruseşti, să pună capăt impasului militar efectiv şi să recupereze o parte din teritoriul său suveran.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter