Actualitate

Republica Moldova participă la Săptămâna Mobilității Europene

post-img
imagine simbol

În perioada 16-22 septembrie, Republica Moldova, alături de alte state europene, marchează Săptămâna Mobilității Europene, o inițiativă emblematică a Comisiei Europene, menită să sensibilizeze publicul cu privire la importanța mobilității urbane durabile.

ZFR

Tema din acest an a evenimentului este „Combină și deplasează-te. Să folosim spațiul public împreună”, ce evidențiază importanța utilizării eficiente a spațiilor publice pentru a îmbunătăți calitatea vieții și siguranța rutieră. „Beneficiile includ reducerea poluării aerului și fonice, promovarea unui stil de viață activ prin mers pe jos și ciclism, precum și facilitarea accesului la transport public”, explică Agenţia de Mediu, potrivit Moldpres.

Ziua fără autoturisme, programată pe 22 septembrie, va încheia campania prin organizarea de evenimente speciale în orașele din întreaga lume, inclusiv în Republica Moldova. Scopul acestui eveniment este de a demonstra beneficiile unei vieți urbane fără autoturisme și de a sublinia importanța infrastructurii durabile.

„Prin participarea activă la Săptămâna Mobilității Europene, fiecare dintre noi poate contribui la crearea unor orașe mai sigure, mai curate și mai prietenoase cu mediul. Invităm cetățenii să se implice activ în evenimentele organizate și să adopte soluții de mobilitate durabile pe termen lung, pentru un viitor mai verde și mai sănătos. Renunță la mașină personală cât mai des posibil și optează pentru transportul în comun. Alătură-te comunității și plantează un copac, curăță un parc sau participă la alte inițiative verzi. Fiecare acțiune contează!”, rezumă sursa citată.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter