Politic

Reacția Președinției la declarația lui Zelenski privind interceptarea unui plan de distrugere a R. Moldova

post-img
Maia Sandu și Volodimir Zelenski
Sursa foto: TVR

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, este în legătură permanentă cu lideri de state și guverne din țările europene și cu alți parteneri externi, inclusiv cu președintele Zelenski, cu care are un schimb continuu de opinii și informații privind situația din regiune. Aceasta este reacția Președinției R. Moldova după declarațiile liderului de la Kiev privind interceptarea unui plan de distrugere a țării noastre de către Rusia.

„Instituțiile noastre responsabile lucrează pentru asigurarea securității țării și folosesc tot ajutorul informațional al partenerilor pentru a anticipa și preveni orice tentative de subminare a statului nostru”, se arată în nota informativă emisă de instituția prezidențială.

Precizăm că, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski susține că a informat-o pe șefa statului Maia Sandu despre planurile Rusiei de distrugere a Republicii Moldova.

Într-o alocuțiune susținută la Consiliul European reunit la Bruxelles, Zelenski a spus: „Am discutat cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu despre un document care a ajuns în posesia noastră și care conține un plan al Rusiei de a distruge Moldova. Documentul arată cine și cum vrea să disctrugă Republica Moldova, ordinea democratică și instituțiile statului”, a spus Zelenski în fața liderilor europeni.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter