Extern

Klaus Iohannis, de Ziua Independenței SUA: Recunoştinţa noastră se îndreaptă către trupele americane din România pentru contribuţia lor la securitatea euro-atlantică

post-img
Klaus Iohannis, de Ziua Independenței SUA

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj Statelor Unite ale Americii cu ocazia Zilei independenţei, subliniind recunoștința României și a cetățenilor săi pentru angajamentul SUA față de securitatea țării noastre și cea euro-atlantică. Totodată, Iohannis a amintit situaţia din Republica Moldova, ţară care “se confruntă cu atacuri hibride fără precedent la adresa stabilităţii şi a rezilienţei sale, atacuri provocate şi susţinute de Federaţia Rusă”. scrie Caleaeuropeană.ro

“La mulţi ani prietenilor şi aliaţilor noştri americani de Ziua Independenţei! Prietenia noastră de lungă durată este reconfirmată de Parteneriatul Strategic solid şi vibrant, bazat pe angajamentul nostru comun faţă de valorile democratice. Recunoştinţa noastră se îndreaptă către trupele americane din România pentru contribuţia lor la securitatea euro-atlantică”, afirmă şeful statului în mesajul difuzat pe contul său de Twitter și publicat de Administraţia Prezidenţială pe Facebook.

Parteneriatul Strategic cu Statele Unite va continua să ghideze, în mod consecvent, politica externă şi de securitate a României, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, săptămâna trecută, la recepţia de Ziua Independenţei organizată de Ambasada SUA la București.

El a amintit de angajamentul ferm al preşedintelui SUA “de a apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat”.

Șeful statului a vorbit şi despre decizia Statelor Unite de a elabora o Strategie privind Securitatea Mării Negre, “la care România a contribuit conceptual în mod substanţial”.

Klaus Iohannis a amintit, în discursul său, faptul că “România va continua colaborarea activă cu partenerii americani în vederea atingerii obiectivului comun de includere a ţării noastre în Programul Visa Waiver”. 

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter