Actualitate

Antony Blinken va anunța la Chișinău acordarea de către SUA a unui nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova

post-img
Antony Blinken și Maia Sandu

Secretarul de stat american, Antony Blinken, va sosi miercuri, 29 mai, în vizită la Chișinău, unde va avea convorbiri cu președinta Maia Sandu și cu premierul Dorin Recean.

La Chișinău, Antony Blinken, urmează să anunțe un nou pachet de asistență americană pentru Rep. Moldova, după cum a declarat asistentul secretarului de stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice James O’Brien, la o conferință de presă, susținută la Washington,

În comunicatul oficial postat pe pagina web a Departamentului de Stat, se precizează că noul sprijin american va fi destinat atingerii independenței energetice a Rep. Moldova și consolidării democrației în fața amenințărilor rusești.

Totodată, secretarul de stat american va discuta cu oficialii moldoveni despre progresul înregistrat de Rep. Moldova în calea spre integrarea europeană și amenințarea reprezentată de ingerința Rusiei în procesele sale interne.

După Chișinău, Blinken va merge la Praga, la reuniunea ministerială NATO, care se așteaptă să fie dominată mai ales de tema Ucrainei, a mai spus O’Brien.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter