ACTUALITATE

Sondaj: 70 la sută dintre basarabeni vor ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană

70 la sută dintre basarabeni vor ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană. Un sondaj al companiei Date Inteligente iData, arată că numărul susţinătorilor integrării europene rămâne stabil de aproape un an de zile. Rămâne constant şi numărul cetăţenilor Republicii Moldova care vor Unirea cu România. Potrivit sondajului iData, pentru această cauză pledează în continuare în jur de 40 la sută dintre basarabeni.

Potrivit studiului, ponderea adepţilor integrării Republicii Moldova în UE se menţine la aproximativ 70 la sută din decembrie anul trecut. Numărul unioniştilor e de aproape 40 la sută şi a scăzut în ultimele 6 luni cu 4 procente după ce crescuse vretiginos cu aproape 15 la sută timp de jumătate de an.

O treime dintre cetăţenii Republicii Moldova susţin aderarea Republicii Moldova la Alianţa Nord-Atlantică. Timp de un an, numărul acestora a crescut de la aproape 20 la sută la peste 33 de procente.

Sondajul a fost realizat în perioada 12 septembrie – 24 septembrie 2021, pe un eşantion de 1086 repondenţi şi are o marjp de eroare de 3 la sută.