ACTUALITATE

Premierul R. Moldova, Natalia Gavriliţa, despre şeful Moldovagaz: A fost numit în funcţie cu acceptul Federaţiei Ruse

post-img

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa susţine că actuala guvernare nu are încredere în şeful Societătăţii pe Acţiuni Moldovagaz, Vadim Ceban. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă.

Şefa Executivului a precizat că Vadim Ceban a fost numit în funcţie de guvernarea socialistă şi cu acceptul Federaţiei Ruse, deoarece MoldovaGaz este componentă a gigantului rus de gaze naturale, Gazprom. 

 În domnul Ceban, şeful Moldovagaz, pus în funcţie de socialişti, aveţi încredere? Aveţi încredere că el apără interesele R. Moldova şi nu pe cele ale altui stat şi ale opoziţiei?

— Conducătorul Moldovagaz poate fi pus doar cu acceptul Federaţiei Ruse. 

 Aveţi încredere în el?
 Nu.

 Aveţi în plan să renegociaţi acest contract? 
 În timpul negocierilor din luna octombrie s-a discutat despre renegocierea contractului, pentru că, după cum am spus, este unul învechit. Chiar şi forma lui juridică este învechită. Contractul ar urma să fie renegociat, dar noi avem un contract pe termen lung, o criză energetică şi trebuie să trecem cu bine de această iarnă şi după aceasta să vorbim despre orice timp de renegocieri, a declarat Natalia Gavriliţa pentru zdg.md.

Precizăm că, Moldovagaz a cerut astăzi Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică să ajusteze tariful la gaz pentru consumatori. Şi asta pentru că şi preţul la gazul pe care-l achiziţionează întreprinderea a crescut de la 430 la 630 de dolari pentru o mie de metri cubi. Mulţi cetăţeni se gândesc cum ar mai putea strânge cureaua.