SOCIAL

Autorităţile de pe ambele maluri ale Prutului au avizat acţiunea unioniştilor dedicată intrării în Anul Centenar al Marii Uniri

post-img

Autorităţile de poliţie şi pază a frontierei din România şi Republica Moldova au avizat favorabil evenimentul care va avea loc în după-amiaza zilei de Revelion, în localitatea Fălciu din judeţul Vaslui. Publicul larg este aşteptat să sărbătorească în cel mai ingenios mod intrarea în Anul Centenar al Marii Uniri din 1918.

Sub deviza „Români, Petreceţi Prutul!”, mii de participanţi din România şi Republica Moldova sunt aşteptaţi duminică începând cu ora 14:00 în dreptul podului feroviar peste râul Prut.

„Mişcarea unionistă i-a obişnuit de-a lungul anilor pe simpatizanţii Unirii cu evenimente memorabile şi mereu ne bucurăm de o largă participare, însă acţiunea de Revelion iese în evidenţă prin entuziasmul cu care primim confirmări de înscriere la întinderea tricolorului de 100 de metri. Românii de pe ambele maluri ale Prutului vor fi împreună în noaptea dintre ani, iar prima secundă din Anul Centenar ne va găsi uniţi. Mulţumim autorităţilor de stat de la Bucureşti şi Chişinău pentru colaborarea instituţională”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Anul Nou 2018 va fi sărbătorit la Fălciu prin desfăşurarea unui tricolor în lungime de 100 de metri care va acoperi simbolic distanţa care separă cele două state. Locul în care se petrece evenimentul are la rândul său o puternică încărcătură emoţională pentru participanţi, fiind unul dintre punctele în care s-au organizat primele Poduri de Flori între România şi Republica Moldova, pe data de 6 mai 1990.