POLITIC

Vicepremierul Nicu Popescu, întrevedere cu ambasadoarea Finlandei, Marjut Akola. Un subiect prioritar, securitatea din regiune

post-img

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Marjut Akola, ambasadoarea Republicii Finlanda în Republica Moldova cu sediul la Bucureşti, un subiect prioritar fiind situaţia de securitate în regiune şi gestionarea fluxului de refugiaţi din Ucraina aflaţi pe teritoriul Republicii Moldova

„Am mulţumit pentru suportul oferit din partea Finlandei prin intermediul Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).” – a spus vicepremierul Nicu Popescu.

Interlocutorii au abordat necesitatea revigorării dialogului politic bilateral prin schimb de vizite la nivel înalt, inclusiv în contextul marcării din acest an a 30 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între ambele ţări.

Totodată, întrevederea a constituit o bună ocazie pentru a discuta despre procesul de completare a Chestionarului Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova, precum şi despre susţinerea Republicii Finlanda pentru parcursul şi aspiraţiile europene ale R. Moldova.