JUSTIŢIE

Percheziţii la un ex-secretar de stat al MAI vizat într-o cauză penală de îmbogăţire ilicită şi fals în declaraţia de avere

post-img

Astăzi,  procurorii anticorupţie în comun cu ofiţerii SPIA au descins cu percheziţii la un ex-secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit Procuraturii Anticorupţie, acţiunile de urmărire penală se desfăşoară în cadrul unei cauze penale, pornită pe faptul îmbogăţirii ilicite, art. 330/2 alin. (2) şi falsului în declaraţii, art. 352/1 alin. (2) Cod penal.

Potrivit materialelor acumulate de către SPIA al MAI şi controlului efectuat de către Autoritatea Naţională de Integritate, a fost constatată o diferenţă substanţială între averea dobândită şi veniturile obţinute de fostul demnitar de stat, în sumă totală de peste un milion de lei

În fapt, diferenţa a fost relevată pentru perioada de timp cuprinsă între a 2016 – 2021, când fostul demnitar a deţinut mai multe funcţii publice cu statut special în cadrul Ministerului Apărării, precum şi funcţia de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne în perioada noiembrie 2019 – iunie 2021.

​În mare parte, această diferenţă a fost stabilită urmare a unor modificări patrimoniale pentru anul 2020, când fostul demnitar a achiziţionat două bunuri imobile, o casă aflată în proces de construcţie amplasată în mun. Chişinău şi o casă de locuit amplasată în or. Ialoveni.

​​În cadrul percheziţiilor, au fost depistate şi ridicate acte, înscrisuri şi alte obiecte ce au importanţă pentru cauza penală, anunţă Procuratura Anticorupţie.