Social

Concurs de pledoarii avocațiale.Cine poate participa și când va avea loc

post-img
imagine simbol

Uniunea Avocaților din Republica Moldova anunță desfășurarea, în premieră, a unui concurs de pledoarii avocațiale. Evenimentul va avea loc în cadrul Adunării Generale a Baroului Chișinău din data de 30 septembrie, transmite Bizlaw.

ZFR

Participanții vor avea ocazia să se dueleze în pledoarii avocațiale din postura de acuzatori și apărători ai unor personaje reale sau fictive. Câștigătorul va fi ales de un juriu care va aprecia erudiția participantului, coerența juridică a discursului expus cu un umor decent.

Avocații care doresc să își demonstreze abilitatea de a construi argumentații rafinate sunt invitați să participe la preselecție. Aceasta presupune elaborarea unui proiect de pledoarie, fie în apărarea, fie în acuzarea unui personaj propus de Barou. Din rândul participanților, vor fi selectați patru autori ai celor mai captivante pledoarii.

Data limită pentru exprimarea intenției de participare la preselecție este 2 septembrie. Avocații din circumscripția Baroului Chișinău sunt invitați să trimită aplicațiile la adresa: uniunea.avocatilor.rm@gmail.com.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter