Actualitate

FOTO. Ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu, la Bălți: „Experiența României arată că apartenența la UE înseamnă protejarea identității, tradițiilor și valorilor într-un mediu sigur”

post-img
Cristian-Leon Țurcanu

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a fost ieri, 12 septembrie, la Bălți, unde a discutat cu studenții Universității de Stat Alecu Russo din localitate.

ZFR

„Să discuți cu studenții de la Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți despre ce înseamnă Europa și viitorul european al R. Moldova este un exercițiu antrenant și deosebit de interesant.

Am ascultat cu interes opiniile informate și bine argumentate ale tinerilor care își doresc un viitor mai bun la ei acasă, aici pe acest mal al Prutului.

Am discutat deschis despre ce beneficii aduce Uniunea Europeană, dar și despre unele temeri care încă persistă.

Experiența României arată că apartenența la Uniunea Europeană înseamnă protejarea identității, tradițiilor și valorilor într-un mediu prosper și sigur care permite dezvoltarea socio-econimică a fiecărei comunități, indiferent de etnie sau limba pe care o vorbește.

A fi european înseamnă să beneficiezi de respect și să îți fie protejate drepturile. Europa înseamnă un viitor mai bun la tine acasă”, a transmis Cristian-Leon Țurcanu pe Facebook.

ZFR
Cristian-Leon Țurcanu

Cristian-Leon Țurcanu

Cristian-Leon Țurcanu


author-img_1

Cristian Sava

Reporter