Politic

CEC cere excluderea a zeci de candidați de la Partidul Politic „Şansă"

CEC cere excluderea a zeci de candidați de la Partidul Politic „Şansă"

Cu cinci zile înainte de alegeri, zeci de candidaţi de la Partidul Politic „Şansă" ar putea fi scoşi din cursă pentru suspiciuni de finanţare ilegală a campaniei electorale. Comisia Electorală Centrală a examinat ieri probele în privinţa a 9 candidaţi şi a obligat consiliile electorale de circumscripție să examineze excluderea acestora. CEC urmează să se pronunţe şi în privinţa candidaţilor Alexei Lungu şi Victoria Şapa. Cei doi sunt siguri că vor fi excluşi aşa că şi-au prezentat înlocuitorii, candidaţi înregistraţi ai unor partide satelit ale lui Ilan Şor.

ALEXEI LUNGU președintele Partidului „Șansă": „În cazul în care voi fi scos din cursa electorală 09.26 Am alături de mine o colegă pe care o vom susține cu toţii. Vreau să o prezint pe colega Cociu.

Iar Victoria Şapa, candidat la primăria Bălţi a declarat că înlocuitoarea ei va fi Arina Corșicova. Cele două înlocuitoare figurează deja pe lista de candidaţi admişi în cursă de Consiliile Electorale de Circumscripţie din Bălţi şi Orhei. Tatiana Cociu a fost înregistrată pe 11 octombrie şi este candidatul Partidului Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, iar Arina Corșicova a fost înregistrată pe 8 octombrie, candidat independent. Prezentarea lor a avut loc aseară, imediat după ce s-a încheiat şedinţa Comisiei Electorale Centrale în care s-au examinat probele prezentate de SIS, CNA şi IGP în privinţa a zeci de candidaţi de la Şansă.

PAVEL POSTICĂ vicepreședinte, Comisia Electorală Centrală: „Se confirmă fapte de utilizare a mijloacelor financiare nedeclarate, provenite de peste hotare prin intermediul aşa-ziselor proiecte sociale, implementate în anumite localități din Republica Moldova, dar scopul şi beneficiarul final fiind acele persoane care promovează proiecte in campanie electorală, candidații Partidului Politic „Şansă". 

CEC a obligat cele 9 consilii electorale de circumscripție ca, până mâine, 1 noiembrie, ora 16, să examineze anularea înregistrării candidaților desemnați la funcția de primar și consilier din partea Partidului Politic „ȘANSĂ" în localitățile:

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter