Actualitate

Poliția anunță că a înregistrat, în acest weekend, 200 de informații în dosarul coruperii alegătorilor

post-img
foto simbol

Poliția anunță că în acest weekend a înregistrat 200 de informații în dosarul privind coruperii alegătorilor, fiind întocmite 224 de procese-verbale de constatare a contravenției prevăzute de art. 47 prim din Codul Contravențional al Republicii Moldova–coruperea electorală pasivă.

Potrivit Poliției, 143 de procese verbale au fost transmise deja, după competență, Centrului Național Anticorupție, pentru examinare și adoptarea deciziilor legale. 

Oamenii legii amintesc că persoanele care cooperează cu ancheta și oferă informații sunt scutite de plata amenzilor, conform legii.

În continuare, Poliția întreprinde acțiuni pentru documentarea persoanelor care au acceptat bani în schimbul voturilor, dar și celor care au influențat procesele de a corupe alegătorii. 

„Încurajăm cetățenii să fie vigilenți și să raporteze orice tentativă de corupție electorală. Doar prin implicarea activă a tuturor putem asigura un scrutin electoral corect și transparent, fără influențe ilegale”, se spune în mesajul Poliției Republicii Moldova. 

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter