Actualitate

Burse oferite de Casa Regală a României unui număr de 4 studenți din Republica Moldova

Burse oferite de Casa Regală a României unui număr de 4 studenți din Republica Moldova

Şi în acest an, patru studenți din Republica Moldova s-au ales cu burse din partea Casei Regale a României. Sunt tineri care studiază la Universitatea de Stat din Moldova şi cea Tehnică.

Alexandru Mihalache este student la Facultatea de Ştiinţe Economice de la Universitatea de Stat din Moldova şi e unul dintre câştigătorii bursei anuale din partea Casei Regale a României.

ALEXANDRU  MIHALACHI student USM, beneficiar, bursa "Regele Ferdinand": „Reprezintă o sursă de motivaţie să muncim în continuare şi să continuăm să valorificăm atât valorile naţionale cât şi rezultatele academice. Această bursă reprezintă o valorificare cumulativă a rezultatelor academice şi a implicării noastre în viaţa socială atât universitară cât şi, în general, în societate”.

Aprecierea Casei Regale din România reprezintă o motivaţie în plus pentru a excela în domeniul academic, crede şi Irina Petcu, beneficiara bursei "Regina Maria". Tânăra este studentă la Facultatea de Biologie și Geoștiințe de la USM.  

IRINA PETCU studentă USM, beneficiară, bursa "Regina Maria": „Cu siguranţă nu este un punct de oprire, este o motivaţie de a continua ceea ce fac. Observ că eforturile mele sunt apreciate, deci, este este o motivaţie. Acest ajutor financiar ne ajută să  ne axăm mai mult pe universitate şi pe rezultatele noastre academice”:

Din anul 2015, bursele oferite de Coroana Română sprijină şi încurajează educaţia în rândul studenţilor. Acestea sunt destinate tinerilor cu rezultate remarcabile la studii.

IRINA PETCU studentă USM, beneficiară, bursa "Regina Maria": „Au fost analizate rezultatele noastre educaţionale dar şi implicarea noastră extrauniversitare: activităţi de voluntariat, training-uri, workshop-uri dar şi implicarea noastră dar şi implicarea noastră în societate”.

Ceremonia de acordare a burselor a avut loc în Sala Tronului de la Palatul Regal, în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, Principelui Consort Radu şi a membrilor Consiliului Regal.

ALEXANDRU MIHALACHI student USM, beneficiar, bursa "Regele Ferdinand": „Evenimentul a avut loc la Casa Regală din Bucureşti, în sala Tronului. Ne-am simţit cald pentru că suntem un popor şi avem aceleaşi valori”.

Evenimentul special se desfășoară anual, de ziua de naștere a Regelui Mihai.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter