Actualitate

Comitetul anti-război din Rusia: Alexandr Stoianoglo, omul lui Putin

Comitetul anti-război din Rusia: Alexandr Stoianoglo, omul lui Putin

Comitetul anti-război din Rusia, format din personalităţi din Federaţia Rusă aflate în exil, au transmis o adresare cetăţenilor Republicii Moldova, în săptâmâna turului doi al alegerilor prezidenţiale. Potrivit celor 12 disidenţi ruşi, Alexandr Stoianoglo este candidatul lui Vladimir Putin. Iar obiectivul Moscovei este împiedicarea integrării europene a Moldovei, o ţară cu poziţionare geografică strategică pentru Kremlin.

APELUL COMITETULUI ANTI-RĂZBOI DIN RUSIA PENTRU CETĂŢENII R. MOLDOV: "Pentru Kremlin nu este importantă sprijinirea lui Stoianoglo, ci perturbarea integrării europene și restabilirea influenței în stil sovietic a Moldovei, întrucât (…) se învecinează strategic cu România și Ucraina. Știm cine este Putin și de ce este capabil. Dacă simte că poate ocupa un alt teritoriu, nu se va gândi niciun minut și va începe un nou război."

Semnatarii îndeamnă cetăţenii moldoveni să nu-şi vândă libertatea Moscovei, să nu repete greşelile ruşilor, decepţionaţi de politică şi care nu merg la alegeri din acelaşi motiv. Iar singurul garant al securităţii Republicii Moldova este UE, susţin reprezentanţii comitetului.


APELUL COMITETULUI ANTI-RĂZBOI DIN RUSIA, PENTRU CETĂŢENII R. MOLDOVA: „Forța care este capabilă să protejeze Moldova în cazul unei amenințări militare este Europa. (…) Nu credeți în minciuni, provocări și promisiuni financiare de la Moscova. În schimb, vi se va cere să renunțați la libertatea voastră. (…) Vă îndemnăm să apărați, în 3 noiembrie, libertatea și democrația - să votați calea europeană de dezvoltare a ţării."

TVR MOLDOVA a încercat să luăm un cometariu la declaraţia Comitettuilui anti-război de la purtătorul de cuvânt al candidatului PSRM la preşedinţie, Alexandru Stoianoglo, însă nu a răspuns la telefon. Totuşi, la dezbaterile electorale de duminică de la Palatul Republicii, Stoianoglo a negat că este candidatul lui Putin şi că ar avea legături cu Moscova.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter