Social

Primăria Chişinău, noi acuzații la adresa Ministerului Muncii și Protecției Sociale

Primăria Chişinău, noi acuzații la adresa Ministerului Muncii și Protecției Sociale

Reprezentanţii Primăriei Chişinău se plâng că, în acest an, Ministerul Muncii nu i-a asigurat cu echipament tehnic pentru grupurile mobile care să ajute bătrânii să se înregistreze pe platforma compensatii.gov.md, pentru a beneficia de compensaţii în sezonul rece. Cel puţin asta spune şeful adjunct al Direcţiei Sociale Chişinău, Vladimir Bolocan. Cei de la Ministerul Muncii resping acuzaţiile.

Reprezentanţii Primăriei Chişinău susţin că au avut două ședinţe cu cei de la Ministerul Protecţiei Sociale, dar nu au ajuns la un compromis. Vladimir Bolocan, de la Direcţia Asistenţă Socială, a declarat că Primăria nu are resurse financiare şi tehnice pentru a ajuta cetăţenii să se înregistreze pe platforma compensatii.gov.md.


VLADIMIR BOLOCAN, șef-adjunct, Direcția Generale Asistență Medicală și Socială: „Pentru Agenţiile teritoriale, Ministerul a identificat bani pentru achiziţionarea de echipamente ca să creze grupuri mobile ca să se deplaseze la persoanele vulnerabile care nu au posibilitatea să se deplaseze la asiteţa socială pentru a se înregistra pe portalul compensaţii.gov.md.  Pentru Chişinău unde sunt în jur de un milion din populaţie nu există suport pentru a oferi aceste aceste instrumente. Deci pentru jumătate din ţară există, dar pentru altă jumătate nu şi descurcaţi-vă”.


În replică, reprezentanţii Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale susţin că se depun eforturi pentru ca toţi cetăţenii să se poată înregistra pe platformă.


COMENTARIUL MINISTERULUI MUNCII: „Ministerul Muncii și Protecției Sociale depune toate eforturile pentru a organiza eficient procesul de înregistrare pe platforma de compensații la energie la nivel național... Cooperarea cu municipiul Chișinău a fost bună în ultimele două sezoane reci și mizăm pe aceeași colaborare strânsă cu autoritățile locale și în acest an."


Cetăţenii care vor să beneficieze şi în acest an de compensaţii la încălzire în perioada rece vor trebui să se înscrie, din 1 noiembrie, pe platforma compensatii.gov.md. Înregistrarea se va face la fel ca anul trecut, completând o cerere online, în baza căreea fiecare consumator va primi un grad de vulnerabilitate energetică.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter