Social

Mansarda distrusă de incendiu din sectorul Buiucani poate fi reconstruită

Mansarda distrusă de incendiu din sectorul Buiucani poate fi reconstruită

Mansarda blocului de locuinţe din sectorul Buiucani, distrusă de un incendiu la sfârşitul lunii septembrie, poate fi reconstruită. Asta este concluzia prezentată Primăriei Chişinău de specialiştii Serviciului de Stat pentru Expertizare.

GHENADIE DUBIŢA şef adjunct, Direcţia Generală Locativ-Comunală, Chişinău: „În linii generale concluzia expertului spun că structura de rezistenţă a mansardei este în stare suicientă pentru a fi restabilită. Acuma suntem la etapa de a contacta gestionarul blocului pentru că toate lucrările pe care trebuie să le efectuăm se pot face doar cu gestionarul blocului locativ.”


Repezentantul Primăriei a mai declarat că familiile ale căror locuinţe au fost distruse în incendiu pot depune actele necesare la Comisia pentru administrarea fondului de rezervă după care se va stabili ajutorul de care vor beneficia. În 29 septembrie, mansarda unui bloc cu şase etaje de pe strada Paris a luat foc. Şase familii au rămas pe drumuri, iar alte 12 apartamente din imobil au fost afectate. Incendiul a izbucnit în urma unor lucrări ilegale de hidroizolare a mansardei.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter