Social

Turul Basarabiei: Oaspeți din Europa și Asia experimentează farmecul și tradițiile R. Moldova

Turul Basarabiei: Oaspeți din Europa și Asia experimentează farmecul și tradițiile R. Moldova

Oficiul Național al Turismului și Ministerul Culturii au organizat un tur pentru promovarea țării ca destinație turistică și consolidarea imaginii Republicii Moldova în acest sens. Treizeci de invitati din Europa și Asia au ocazia să experimenteze ospitalitatea Basarabiei și să descopere atracțiile sale unice.

Participanții la turul de promovare a Republicii Moldova sunt profesioniști din domeniul turismului și vlogheri pasionați de călătorii. Una dintre primele vizite a fost la crame subterane de la Mileștii Mici.


FELICIA TROFIM, ghid turistic: „Le oferim turiştilor posibilitatea să se bucure de tururile noastre care includ, aflarea informaţiei istorice.”


Turul durează şase zile, timp în care participanții pot afla informații valoroase și pot interacționa cu experți din domeniu.


VEACESLAV MEREUŢĂ, specialist, Oficiul Național al Turismului și Ministerul Culturii: „Sunt pentru şase zile aici şi au de vizitat în întregime Republica Moldova şi partea de dincolo de Nistru. Sperăm că vom ave a în urma acestei, în urma acestui tur informaţional, vom avea foate mulţi turişti care vor veni în Republica Moldova.”


SERGIU MANEA, preşedinte, Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova: „Acest eveniment este pentru a promova Republica Moldova ca destinaţie turistică atractivă, în special în ţările asiatice. Avem mulţi delegaţi din China, Dubai, Qatar, Azerbaijan şi ei descoperă astăzi Republica Moldova ca o ţară europeană, pentru ei foarte necunoascută, foarte emblematică.”


Anul trecut, Republica Moldova a fost vizitată de peste 500 mii de persoane, o creştere de 5,6% față de anul 2022.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter