Actualitate

Renato Usatîi boicotează al doilea tur al alegerilor prezidențiale

Renato Usatîi nu va susţine niciun candidat în turul doi

Renato Usatîi, liderul "Partidului Nostru", care a participat în primul tur al alegerilor prezidenţiale, a anunţat astăzi că nu va susţine pe niciun candidat în turul doi. Politicianul şi-a îndemnat simpatizanţii să aleagă singuri pe cine vor vota. Şi-a anunţat poziţia cu privire la alegerile de duminică şi Irina Vlah, cea care a candidat independent în primul tur de scrutin.

Renato Usatîi, candidatul care a pierdut lupta pentru fotoliul de preşedinte în primul tur, acumulând aproape 14% din voturi, va boicota turul doi de scrutin.

RENATO USATÎI ,candidat în primul tur la alegerile prezidenţiale: „Vreau să vă declar cu toată certitudinea că eu, Renato Usatîi, personal, nu voi vota niciun candidat. Dar, în același timp, vreau să menționez faptul că eu nu am dreptul să decid ce să facă cetățenii țării noastre. Dvs. trebuie să decideți pe cine și cum veți vota sau dacă veți merge sau nu la alegerile prezidențiale din turul doi”.


Şi Irina Vlah, candidatul independent care nu a reuşit să treacă de primul tur al alegerilor prezidenţiale, acumulând 5,38% din sufragii, şi-a anunţat decizia.


IRINA VLAH, candidat în primul tur la alegerile prezidenţiale: „Îndemnul meu este: salvaţi ţara! Ieşiţi masiv la vot pe 3 noiembrie şi votaţi împotriva Maiei Sandu!”


Pe 20 octombrie, cele mai multe voturi au fost obţinute de reprezentanta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, şi de candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Alexandr Stoianoglo. Ei se vor bate pentru cea mai înaltă funcţie în stat pe 3 noiembrie.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter