Extern

Erdogan îşi suspendă campania electorală din cauza unor probleme de sănătate

post-img
Recep Tayyip Erdogan
Sursa foto: Profimedia

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat că şi-a anulat miercuri mitingurile de campanie programate din motive de sănătate, înainte de alegerile istorice din 14 mai scrie mediafax.ro.

„Astăzi, mă voi odihni acasă cu sfatul medicilor mei", a scris Erdogan pe contul său de Twitter. Marţi seara târziu, Erdogan a întrerupt un interviu televizat în direct, în timpul căruia a spus că se simte rău din cauza unor dureri de stomac.

Marţi seară, şeful statului turc a fost nevoit să scurteze un interviu pentru postul de televiziune Kanal 7 în timpul căruia a spus că se simte rău din cauza unor probleme gastrice. Postul de televiziune a tăiat emisia după ce Erdogan, când camera de filmat era închisă, nu a reuşit să răspundă unei întrebări legate de promisiunile sale electorale.

În microfon au putut fi auzite voci, însă camerele de filmat nu l-au arătat pe preşedintele turc. Nu a fost clar imediat cât de gravă era problema de sănătate a acestuia. Ulterior, el a revenit şi a încheiat interviul, spunând că o campanie electorală intensă a condus la unele probleme gastrice „serioase”.

Recep Tayyip Erdogan (69 de ani) îşi va relua joi campania electorală. Alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 14 mai sunt considerate cel mai dificil test pentru regimul Erdogan, la putere de 20 de ani, întrucât opoziţia unită încearcă să îl înlocuiască pe actualul preşedinte în contextul crizei economice grave şi al nemulţumirii populare cauzate de milioanele de refugiaţi ajunşi în Turcia.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter