Extern

VIDEO. Rușii au bombardat muzeul din Kupiansk. O persoană a murit și zece au fost rănite

Rușii au bombardat muzeul din Kupiansk

Un civil a murit și 10 au fost răniți după ce în cursul nopții rușii au bombardat un muzeu din nord-estul Ucrainei, în regiunea Harkov.

O rachetă a lovit clădirea situată în localitatea Kupiansk, unde se adăposteau câteva zeci de persoane. Mai mulți oameni sunt sub dărâmături, a anunțat președintele Zelenski, transmite stiriletvr.ro.

Orașul Kupiansk, un important nod feroviar din estul Ucrainei, a fost asediat și ocupat de ruși în primele luni de război. A fost apoi eliberat în septembrie de armata ucraineană, dar mare parte din localitate este devastată și majoritatea celor aproximativ 26.000 de locuitori, câți erau înainte de război, s-au mutat în alte regiuni.

Muzeul de istorie locală se află în centrul oraşului, foarte aproape de linia frontului. Andrei Ermak, şeful cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a precizat că forţele ruse au lovit cu o rachetă sol-aer S-300, model sovietic.

Liderul de la Kiev a promis că "toţi cei vinovaţi de crime de război vor fi aduşi cu siguranţă în faţa justiţiei, care va fi nemiloasă".

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter